Nötbröd

Serverar: 1 portioner

Ingredienser

  • 4 dl kallt vatten
  • 7 dl vetemjöl
  • 4 dl rågmjöl
  • ¼ pkt jäst
  • 1 tsk ljus sirap
  • 1 msk salt
  • 2 dl valnötter
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl mandlar
  • ev. 3 dl torkad frukt
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienser utom nötter och frukten. Kör degen på mellanhastighet i 12 minuter, tillsätt resten och kör 20 sekunder. Låt degen vila i 2 timmar under en handduk. Dela i tre bitar och forma till runda limpor. Platta till dem lätt och vänd i vetemjöl. Lägg på en plåt och jäs i 2 timmar. Sätt in plåten i ugnen på 250 grader och duscha in vatten. Sänk till 210 grader, låt det stå ca 35- 40 minuter.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    2
    1 h 15 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben