Nötbröd passar i regel mycket bra till ost. Bjud därför gärna på brödet tillsammans med en mogen brie eller lite gorgonzolaost, du kommer inte att bli besviken.
Ingredienser
1 pkt jäst
4 dl filmjölk
1 msk råsocker
4 dl dinkelmjöl
4-5 dl vetemjöl special
1 msk flingsalt
1 msk fänkålsfrön
75 g hasselnötter
75 g valnötter
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smula ner jästen i en bunke. Värm filmjölken till fingervärme, ca 37 grader. Rör ut jästen tillsammans med den ljumma filmjölken.
- Blanda råsocker, dinkelmjöl, vetemjöl, salt, fänkålsfrön, hasselnötter och valnötter med filmjölken. Arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa 45 minuter.
- Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda degen smidig.
- Smöra och mjöla formen innan du formar degen till en limpa. Lägg limpan i formen. Låt brödet jäsa ytterligare 30 minuter. Grädda brödet ca 40 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)