Fläskkotlett med fänkåls- och apelsinsallad

Serverar: 4 portioner

De rostade fänkålsfröna blir knapriga och goda när de rostas.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Fänkåls- och apelsinsallad
  • 2 fänkål
  • 2 apelsiner
  • 1 ask harcots verts (ca 150 g)
  • 1 knippa persilja
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 3 msk olivolja
  • 1½ msk rödvinsvinäger
  • ½ tsk flingsalt
  • Tillbehör
  • Kokt potatis eller ris
  • Instruktioner

    1. Fänkåls- och apelsinsallad: strimla fänkålen tunt, använd gärna en mandolin eller skär tunt med kniv. Skala och filea apelsinerna över enskål. Spara saften till salladen.
    2. Rosta fänkålsfröna i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna.
    3. Förväll haricots verts i saltat vatten. Hacka persiljan. Blanda fänkål, apelsinklyftor och haricots verts med persilja, fänkålsfrön, apelsinsaft, olivolja och vinäger. Strö över saltet.
    4. Salta och peppra kotletterna. Stek dem i smör 3-4 min per sida.
    5. Lägg upp och servera kotletterna med salladen och kokt potatis eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben