Fänkåls- och potatisgratäng

Serverar: 4 portioner

Fänkål är jättegott, prova den här goda gratängen.

Ingredienser

  • 6-8 potatisar
  • 1 fänkål
  • 1 kvibille ädelost
  • 2 dl crème fraiche
  • 2-3 dl 3% mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala potatisen. Strimla potatis och fänkål. Blanda potatisen och fänkålen i en ugnsfast, smord form. Smula över ädelosten.
    3. Vispa ihop crème fraiche och mjölk och häll det över potatis och fänkålsblandningen. Salta och peppra.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
    5. Servera till kött eller skinka

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben