Nötbröd med morot och äpple

Serverar: 2 portioner

Ger 2 limpor.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl lättmjölk
  • 1/2 dl olja
  • 1-2 tsk salt
  • 1 tsk honung
  • 1 ägg
  • 3-4 dl finrivna morötter och äpple blandat
  • 40 hasselnötskärnor
  • 5 dl grahamsmjöl
  • ca 10 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Smula jästen. Rör ut den i ca 1/2 dl mjölk. Värm resten av mjölken tillsammans med oljan till fingervarmt. Häll vätskan över jästen.
    2. Tillsätt salt, honung och ägg. Blanda ned de hela eller grovt hackade nötterna samt morot/äppelblandningen.
    3. Rör ned grahamsmjölet och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen väl och låt jäsa till dubbel storlek ca 30-40 min.
    4. Ta upp på mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma till runda bröd. Lägg på bakpappersklädd plåt, skåra dem med en vass kniv och strö lite mjöl över. Jäs ca 30 min.
    5. Grädda på nedersta falsen i 200 graders ugn ca 40 min. Svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben