Trattkantarellsoppa med dill

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lätt syra (om du använder crème fraîche) och dill för tankarna till dillkött. Men i stället för kött bryter här kantarellsmaken fint mot dillen.

Ingredienser

  • Färska eller torkade trattkantareller, motsvarande ca 200 g färska
  • 1 gul lök, finhackad
  • Smör att steka i
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 liter ekologisk lantbuljong
  • Några dillstjälkar
  • 2 dl crème fraiche eller grädde
  • 3 msk finhackad dill
  • Instruktioner

    1. Blötlägg svampen om du använder torkad.
    2. Finhacka svamp och lök. Fräs hacket i smör i en rymlig kastrull. Salta och peppra. Häll över 1 liter buljong och lägg i dillstjälkarna. Låt koka i 15 minuter. Fiska upp dillstjälkarna.
    3. Häll i crème fraîche och/eller grädde. Låt koka ytterligare 5 minuter. Strö över hackad dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    evaullabritt 23 oktober 2012

    Idag gjorde jag en variant av soppan med frikadeller efter mitt recept på trattkantarellköttbullar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben