Tre veckers sallad

Serverar: 10-15 portioner

Tid: 45 minuter

Detta är en sallad som passar till all mat, till och med som sallad i hamburgare.

Ingredienser

  • 1 kg morötter
  • 1 kg vitkål
  • 1 purjolök
  • 1 paprika
  • 1 dl rapsolja (olivolja)
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 3/4 dl socker
  • lite salt
  • salladskrydda
  • Instruktioner

    1. Riv morötter och vitkål på rivjärn eller i matberedare, välj själv grovlek. Finhacka purjolök och paprika.
    2. Blanda och koka upp olja, äppelcidervinäger, socker, salt och salladskrydda.
    3. Blanda grönsakerna i en stor skål och häll över lagen. Rör om väl. Salladen håller sig upp till tre veckor i kylen och passar till allt.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    akrs 16 februari 2008

    Kanongod sallad. Jag brukar även ta i ett par finhackade ättiksgurkor.

    malisg 21 februari 2008

    Jag brukar köra alla grönsaker i matberedaren så att de blir 2-3mm stora. Håller sig länge i kylen. Supergott.

    matnjutaren 15 maj 2008

    Tack för receptet! :D Ska användas ofta! ;)))

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben