Trifle med chokladkolakakor, vanilj och hallon

Serverar: 4 portioner

En trifle är en perfekt dessert när du inte har så mycket tid. Vackert och supergott!

Ingredienser

  • 8-10 triple chocolate chip cookies
  • Hallonkompott
  • 225 g frysta hallon
  • 1 dl farinsocker
  • Vaniljkräm
  • 2 äggulor
  • ¾ dl socker
  • 1 msk Maizena majsstärkelse
  • ½ vaniljstång
  • 1½ dl standardmjölk, 3%
  • 20 g osaltat smör
  • Instruktioner

    1. Värm och rör ihop hallon och farinsocker i en tjockbottnad kastrull på medelvärme. Sockret ska smälta och hallonen blir varma. Ta kastrullen från plattan och låt det svalna.
    2. Blanda äggulor, socker och maizena i en bunke. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Blanda stång, frön och mjölk i en kastrull och låt det koka upp. När mjölken kokar, dra den från plattan, ta snabbt upp vaniljstången och rör ner äggulesmeten. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och vispa kraftigt på låg värme tills smeten tjocknar.
    3. Dra kastrullen från värmen och vispa ner smöret, skuret i tärningar. Rör om tills allt blandat sig. Häll såsen i en annan bunke och ställ ner den i kallt vattenbad. Rör om tills vaniljkrämen svalnat, förvara den övertäckt i kylskåp fram till servering.
    4. Vid servering: Ta fram 4 fina glas. Krossa/smula sönder kakorna och varva dem med vaniljkräm och hallonkompott i ett eller flera lager. Servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben