Tropisk kyckling- och mangosallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Den här tropiska salladen är självskriven under sommaren och blir säkert populär hos hela familjen. Från kortserien Lev Bättre.

Ingredienser

  • 5 cm färsk ingefära
  • 8 salladslökar
  • 1 knippe koriander
  • 4 kycklingbröstfiléer à ca 150 g
  • 2 skalade och tärnade mangofrukter
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk osötad senap
  • Instruktioner

    1. Dela ingefäran. Riv den ena halvan och skiva den andra. Skär av den gröna delen på salladslökarna och lägg åt sidan. Skär sedan av stjälkarna på koriandern och lägg åt sidan.
    2. Lägg ingefärsskivorna, korianderstjälkarna och den gröna delen av salladslöken i en kastrull. Häll i ca 1 l vatten och koka upp. Lägg i kycklingbrösten, lägg på locket och låt sjuda svagt ca 20 minuter, tills kycklingen är genomkokt. Ta upp kycklingen ur buljongen och låt den svalna. Strimla köttet fint.
    3. Hacka den vita delen av salladslökarna och korianderbladen grovt. Blanda salladslöken och koriandern med den rivna ingefäran, kycklingen och mangotärningarna.
    4. Blanda olivolja, vinäger och senap i en skål och häll dressingen över salladen. Blanda väl, låt dra minst 15 minuter och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben