Tryffel med jordnötter

Serverar: 20 portioner

Adventsmys.... En sagolik blandning av både sött och salt.

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 300 g mörk choklad
  • eller 200 g mörk + 100 g mjölkchoklad
  • 1 dl Kesella
  • 1 1/2 dl grovhackade salta jordnötter
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i Kesella och hälften av nötterna. Häll chokladen i en form ca 10 x 15 cm, t ex en aluminiumform, och strö över resten av nötterna. Låt den stelna i kylskåp. Skär tryffeln i bitar.
    2. Tips! God tryffel kräver god choklad med hög kakaohalt, minst 50%. Mer barnvänlig blir tryffeln om du blandar med mjölkchoklad. För att undvika klet, förvara tryffeln kallt mellan godisvarven.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ebbaannamaria 25 november 2012

    Låter supergott! Det måste jag testa till jul! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben