Adventsmys....
En sagolik blandning av både sött och salt.
Ingredienser
1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad
eller 200 g mörk + 100 g mjölkchoklad
1 dl Kesella
1 1/2 dl grovhackade salta jordnötter
Instruktioner
Koka upp grädden och smöret i en kastrull.
Ta kastrullen från värmen.
Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i Kesella och hälften av nötterna.
Häll chokladen i en form ca 10 x 15 cm, t ex en aluminiumform, och strö över resten av nötterna. Låt den stelna i kylskåp.
Skär tryffeln i bitar.
Tips!
God tryffel kräver god choklad med hög kakaohalt, minst 50%. Mer barnvänlig blir tryffeln om du blandar med mjölkchoklad. För att undvika klet, förvara tryffeln kallt mellan godisvarven.
Låter supergott! Det måste jag testa till jul! :)