Serverar: 16-20 portioner
Detta är en mäktig men smältande god paj som räcker till många. Det passar bra med bär och grädde, glass eller sorbet till, eller bara som den är till kaffet.
Ingredienser
Mördegsbotten till en låg rund form. (ca 28 cm)
Första lagret
100 g smör
225 g mörk choklad
2½ dl grädde
1 msk honung
Andra laget
150 g smör
350 g ljus choklad
2½ dl grädde
1 msk honung
Instruktioner
- Förgrädda en mördegsbotten i formen.
koka upp grädde och smör, blanda sedan i choklad och honung till en gämn smet.
Häll den mörka smeten i formen och ställ den i kylen för att stelna.
Gör likadant med den andra lagret.
Låt nu pajen stelna ordentligt.
- När du ska skära upp pajen använder du en kniv som du spolar i varmt vatten innan du skär så blir det perfekta bitar!
Liknande recept
Kommentarer (0)