Tryffelpaj

Serverar: 16-20 portioner

Tid: 1 timme

Detta är en mäktig men smältande god paj som räcker till många. Det passar bra med bär och grädde, glass eller sorbet till, eller bara som den är till kaffet.

Ingredienser

  • Mördegsbotten till en låg rund form. (ca 28 cm)
  • Första lagret
  • 100 g smör
  • 225 g mörk choklad
  • 2½ dl grädde
  • 1 msk honung
  • Andra laget
  • 150 g smör
  • 350 g ljus choklad
  • 2½ dl grädde
  • 1 msk honung
  • Instruktioner

    1. Förgrädda en mördegsbotten i formen. koka upp grädde och smör, blanda sedan i choklad och honung till en gämn smet. Häll den mörka smeten i formen och ställ den i kylen för att stelna. Gör likadant med den andra lagret. Låt nu pajen stelna ordentligt.
    2. När du ska skära upp pajen använder du en kniv som du spolar i varmt vatten innan du skär så blir det perfekta bitar!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben