Tryffelpaj med körsbär

Serverar: 12 portioner

Mäktig, krämig och ljuvlig! Baka en riktigt mäktig paj med mörk choklad. Den får lite extra sötma och lyft av färska körsbär.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 3 msk florsocker
  • ½ dl kakao
  • 1 äggula
  • 2 tsk kallt vatten
  • Tryffel
  • 300 g mörk choklad, minst 60 %
  • 2½ dl vispgrädde
  • 0.75 dl socker
  • 50 g rumsvarmt smör
  • Topping
  • 2 dl färska körsbär
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Nyp ihop mjöl och smör i en bunke med fingrarna till en smulig massa. Tillsätt florsocker och kakao och blanda sist ner äggulan och vattnet. arbeta ihop till en deg.
    3. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Nagga den i botten med en gaffel och ställ den kallt i 30 minuter. Grädda pajskalet i ca 10 minuter och låt det svalna.
    4. Hacka chokladen fint. Koka upp grädden, tillsätt sockret och rör om tills det lösts upp. Ta kastullen från plattan och blanda ner den hackade chokladen. Rör tills chokladen har smält. Tillsätt smöret i små klickar. Rör till en slät tryffel som fördelas i det avsvalnade pajskalet.
    5. Ställ kallt över natten för att stelna. Lägg en hög med körsbär på pajen och servera med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben