Tryffelpaj på hasselnötsbotten

Serverar: 8-10 portioner

En knaprig nötbotten med den godaste chokladtryffel du kan tänka dig. Nötter och choklad - vad kan man mer önska? Prova denna paj och du tror att du är i himlen.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör
  • 1½ dl råsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g finhackade hasselnötter
  • 1 ägg
  • Tryffel
  • 300 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 vispade äggulor
  • 100 g rumstempererat smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör och råsocker i en kastrull. Rör ner mjölet när sockret har smält. Blanda sedan ner de hackade nötterna och ägget.
    2. Tryck ut den ljumma massan i en smord springform, ca 24 cm i diameter. Grädda pajbottnen 8-10 minuter. Låt den sedan svalna helt i kylen.
    3. Hacka chokladen fint. Koka upp vispgrädde, låt svalna något och vispa snabbt ner äggulorna. Häll blandningen över den hackade chokladen och rör smeten slät. Tillsätt smöret och rör till en slät tryffel.
    4. Fördela chokladtryffeln över den helt avsvalnade nötbottnen i formen. Låt stelna i kylen ett par timmar. För att spara tid kan du istället ställa in pajen i frysen ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben