Jordgubbar på hasselnötsbotten

Serverar: 10 portioner

En vacker och god tårta som är enkel att göra. Man vill gärna ta mer av den goda grädden. Ställ fram en skål med extra vispgrädde som smaksätts med socker och riven färsk ingefära.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 1/4 dl florsocker
  • 250 g malda hasselnötter
  • Toppa med
  • 2 dl grädde
  • 1 msk socker
  • 1 krm vaniljsocker
  • 2 krm mald ingefära
  • 500 g skivade jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 170 grader.
    2. Vispa samman ägg och socker till ett skum. Rör sedan ner de malda nötterna. Smörj kanterna på en form, ca 26 cm i diameter och lägg bakplåtspapper i botten.
    3. Häll i smeten och grädda 40 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna.
    4. Vispa grädde med socker, vaniljsocker och ingefära. Fördela grädde och jordgubbar på kakbottnen vid servering.
    5. Servera gärna med extra grädde vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben