Nöt och tryffelpaj

Serverar: 12 portioner

Går bra att göra dagen innan

Ingredienser

  • 75 g blandade nötter t.ex. sötmandel
  • pinjenötter, pistagsch och valnötter
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • 1½ dl strösocker
  • 1½ tsk vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 200 g mörk choklad (70%)
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl glykos
  • 75 g smör
  • Chokladkaffebönor
  • Kakao
  • Vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Hacka nötterna. Vispa ägg, äggvita och socker till vitt skum. Vänd ner mjöl och bakpulver och sist nötterna. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbara kanter. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 40 minuter. Lossa kakan från kant och botten och vänd den upp och ner. Dra av pappret och lägg tillbaks kakan i formen.
    2. Hacka chokladen och lägg den tillsammans med grädde, socker och glykos i en skål. Smält blandningen över vattenbad. Rör sist i smöret och rör tills det smällt. Häll över tryfflen över botten i formen. Skaka så chokladen rinner ner längs kanterna. Ställ pajen att stelna i kylen ca. 3 timmar. Lossa kanten med en tunn vass kniv. Lägg upp pajen på ett fat och garnera med kaffebönor och kakao.
    3. Servera med grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben