Tsatsiki med "varmare" karaktär

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 10 minuter

Det här är en variant av tsatsiki som jag har exprimenterat fram själv. Den är inte lika "vass" som vanlig tsatsiki utan en aning mjukare och varmare i smaken, trots vitlökskaraktären. En favorit i min familj!

Ingredienser

  • 2 dl créme fraiche
  • ½ gurka
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stänk vitvinsvinäger
  • 1 nypa socker
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Riv gurkan i ett rivjärn med skalet på. Försök att få bort lite vätska ur den rivna gurkan, annars blir tsatsikin för vattnig.
    2. Blanda med créme fraiche, pressad vitlök och vitvinsvinäger. Tillsätt en nypa socker samt salt och peppar.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben