Denna rätt kom till när jag och en bekant från Tunisien lagade mat en kväll. När jag bjuder vänner på denna rätt blir det aldrig något kvar...
Ingredienser
1 kyckling
8 potatisar
2 tomater
1 röd paprika
1 grön paprika
2 lökar (gärna silver- eller rödlök)
Några morötter
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Spiskummin
Instruktioner
- Skala och klyfta potatisen. Dela tomaterna och lökarna var och en i fyra klyftor. Dela paprikan i stora bitar. Skala morötterna och dela dem i stora bitar.
- Lägg kycklingen i en långpanna. Fördela potatisen och grönsakerna runt kycklingen. Stänk lite olivolja över. Krydda kyckling och grönsaker med salt, peppar och spiskummin.
- Låt stå ca en timme i ugnen på 175 grader. Det är klart när köttsaften hos kycklingen är klar (den får inte vara rosa!!!)
- Vill man ha sås till kan man blanda gräddfil eller creme fraiche med en pressad vitlöksklyfta, salt och peppar och eventuellt lite örter eller persillade (kryddblandning: persilja, scharlottenlök, vitlök salt och peppar).
- OBS!!! Ibland kan paprikan brännas, så det kan vara bra att sätta in den i ugnen lite senare än övriga ingredienser.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Så gott, så gott så gott!