Tunisisk kyckling med asban

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Stark och god kyckling.

Ingredienser

  • 1 hel kyckling i bitar
  • 4-6 msk tomatpuré
  • 2-3 lökar
  • 1 knippa persilja
  • 1-2 msk rödpeppar
  • 1-3 tsk svartpeppar
  • 1 dl ris
  • 1-2 msk salt
  • 1/2-1 dl mynta (torkad eller färsk)
  • 2-4 msk basilika (torkad eller färsk)
  • 2-3 dl olivolja
  • 1 l vatten
  • 6 dl cous-cous
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i bitar, ta bort ena filén och dela den i små bitar. Skär lök, persilja och mynta (om färsk) i små bitar och lägg i en bunke. Strö över kryddor (all svartpeppar, men spara ca 1 msk rödpeppar+salt), ris och 1/2 dl olja, blanda allt ordentligt. Dela blandningen och fördela lika i folie.
    2. Häll resterande olja i en kastrull helst en ångkokare, lägg i kycklingen, låt fräsa några minuter. Blanda sedan ner resterande rödpeppar, tomatpuré, salt och vatten, lägg sedan ner kycklingblandningen i folie, koka på svag värme. Lägg sen cous-cousen blandad med lite vatten i ångkokaren och låt den vara tills kycklingen är klar.
    3. Häll cous-cousen i en bunke, tag upp kycklingen och foliekycklingen, häll såsen över cous-cousen, blanda, lägg sedan kycklingen och kycklingblandningen över och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mammakavat 5 mars 2009

    Hejsan Kicki! Tack för flera intressanta recept, som jag just laddat ner. Du har många Tunisiska recept... Du, eller svärmor, kan möjligen inte knepet till en stark kikärtröra, som ofta servera(de)s där? Jag har letat överallt, utan resultat :( Ha det bra! åsa

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben