Tunna pannkakor med ost och nötfyllning (från Ungern)

Serverar: 6 portioner

En söt och samtidigt frisk efterrätt.

Ingredienser

  • Pannkakssmet
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 6 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 3 msk smält margarin
  • Fyllning
  • 250g keso
  • 2 msk gräddfil
  • 1/2 msk socker
  • 1 krm salt
  • 1/2 dl russin
  • 1/2 dl hackade hasselnötter eller mandel
  • Rivet skal av 1/2 citron
  • Instruktioner

    Blanda mjöl,salt, äggen + äggulan, socker, samt ca 1 dl av mjölken i en skål. Tillsätt resten av mjölken lite i sänder till en slät smet. Smält och tillsätt margarinet. Rör ut keson med gräddfil och blanda med socker, salt, russin, citronskal och nötter. Grädda stora tunna pannkakor, lägg på en sked av fyllningen och vik pannkakorna i 4 delar. Serveras varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben