Tunnbrödsrullar med kryddigt hack
Tunnbröden är fyllda med purjolök, paprika, champinjoner, räkor och böngroddar,
Som dekoration kan det vara trevligt att knyta lite bast eller steksnöre runt rullarna.
Ingredienser
½ purjolök, den vita delen
1 röd paprika
150 g champinjoner
1 kruka koriander
400 g frysta skalade räkor (tinade)
1 burk böngroddar (400 g)
Salt
Kajennepeppar
2 msk olja
2 msk riven pepparrot
1 msk soja
½ dl honung
4 stora tunnbrödsskivor
Instruktioner
- Ansa, skölj och strimla purjolöken. Dela, kärna ur och grovhacka paprikan. Skiva champinjonerna tunt. Grovhacka koriandern.
- Grovhacka räkorna och krama ut vätskan.
Fräs grönsakerna i en het wok eller stekpanna. Tillsätt böngroddarna (avhällda). Salta och peppra.
- Rör ner pepparrot, soja, honung, koriander och räkorna.
- Fördela blandningen på tunnbröden. Rulla ihop.
Stek rullarna hastigt i en het lättoljad stekpanna.
- Som dekoration kan det vara trevligt att knyta lite bast eller steksnöre runt rullarna.
Liknande recept
Kommentarer (0)