Tunt dinkelknäcke

Serverar: 6 portioner

Nyttigt och supergott!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk honung
  • 2 tsk salt
  • 25 g rumsvarmt smör eller margarin
  • Ca 12 dl dinkelmjöl, fullkorn
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt den fingervarma mjölken. Rör om tills jästen är upplöst. Tillsätt honungen och saltet och klicka ner matfettet.
    3. Blanda sist ner dinkelmjölet och arbeta samman till en blank och smidig deg. Täck degen med en bakduk och låt vila i ca 30 min.
    4. Stjälp degen ur bunken och knåda samman lätt. Dela därefter upp den i 16 jämnstora bitar som formas till bullar.
    5. Ställ in en bakplåt i ugnen så att den blir het. Kavla ut varje degbit i dinkelmjöl till en tunn kaka, ca 34 cm i diameter. I slutet kavlas de med kruskavel.
    6. Lägg varje färdigkavlad deglatta på bakpapper och sporra upp från kant till kant i 6 bitar. Lyft över bakpapperet på den heta plåten och grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
    7. Förvara knäckebröden torrt så att de behåller sin sprödhet.

    Liknande recept

    4.7
    20
    2
    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben