Turkisk Ali Nazik

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Spännande vegetarisk rätt. Grillat chilibröd toppat med aubergineröra och grillade grönsaker. Smaker som gifter sig i munnen!

Ingredienser

  • 4 paprikor, röda och gröna (grillas)
  • 2 tomater
  • Aubergine i vitlöksyoghurt
  • 4 små auberginer
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk salt
  • Peppar, efter smak
  • Chili- och paprikadoppade pidebröd
  • 1 turkiskt Pidebröd (går bra med annat ljust bröd)
  • 2 tsk chilipeppar
  • 2 tsk paprikakrydda
  • 1 dl rapsolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på grill.
    2. Kärna ur paprikorna och halvera auberginen. Grilla dem tillsammans med tomaterna i ugnen tills skalen blivit svarta.
    3. Lägg de färdiggrillade grönsakerna i en skål med kallt vatten för att lättare kunna skala dem.
    4. Hacka auberginen och blanda den med vitlök och yoghurt. Salta och peppra.
    5. Hacka paprika och tomat.
    6. Fräs rapsoljan i en stekpanna med chili och paprikapulver.
    7. Bryt pidebrödet i bitar för att sedan doppa i chili/paprikasåsen. Lägg dem sedan på en plåt och grilla hastigt.
    8. Servera det grillade brödet toppat med auberginesåsen, hackad tomat och paprika och droppa sist över lite chiliolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben