Turkisk blom börek

Serverar: 3-4 portioner

"Börek" är det samlingsnamn de på turkiska maträtter som oftast har smördeg som bas

Ingredienser

  • 3 satser smördeg
  • 150 gram fårost
  • ½ bunt persilja
  • 1 ägg
  • 3 dl olja
  • Instruktioner

    Börja med att mosa fårosten. Finhacka sedan persiljan och blanda med osten. Knäck sedan ägget i skålen med ost och persilja. Förbered smördegen. Lägg sedan fram ett lager av smördegen och skär ut mindre former genom att använda en kakform eller ett vatten glas. Tillämpa detta på de 3 smördegs satserna. Bred ½ tesked av fårost blandningen på varje lager smördeg (de utskurna formerna) så att det blir ca 5 lager. Lägg sedan ett lager till på som ett "lock" Pressa sedan med fingrarna på den lilla fårost fyllda smördegs blomman. Gör på samma vis tills alla utskurna smördegs bitar är slut. Värm olja i en stekpanna och stek sedan dessa tills de får en gyllenbrun nyans. Voila! OBS! Serveras varmt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben