Turkisk Morotstzatziki

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 20 minuter

Detta är supergott till sommarens grill buffé

Ingredienser

  • 2 fin rivna morötter
  • 4 msk olivolja
  • 3 klyftor vitlök
  • ½ tsk vegeta örtsalt
  • ½ tsk mellanmalen svartpeppar
  • ½ tsk torkad chilipeppar eller färsk röd chili
  • Persilja
  • 4-5 dl turkisk yoghurt
  • Instruktioner

    Värm oljan. Lägg i de rivna morötterna och pressa i vitlöksklyftorna. Stek tills det är alldeles mjukt. Låt kallna. Häll i yoghurten i en skål och blanda med de stekta morötterna. Smaka av med svartpeppar , vegeta (salt) och chilipeppar. Hacka en knippe persilja och strö över. Om man vill ha mer flytande så är det bara att blanda i lite kallt vatten. Superenkelt!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben