Turkisk pastasallad

Serverar: 4 portioner

Risoni ersätter arpa sehriye, pastagrynen som är så populära i turkiska sallader och soppor.

Ingredienser

  • 2 dl risoni
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Arla Svenskt Smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 gurka
  • 1 dl hackad slätbladig persilja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g Arla Apetina vitost
  • Kärnor från ½ granatäpple
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs hälften i smör i en kastrull. Tillsätt risoni, 1 liter vatten och 1 tsk salt. Låt koka ca 10 min.
    2. Häll av vattnet och rör i olja. Låt kallna.
    3. Dela gurkan på längden. Kärna ur och skär den i tjocka skivor. Rör ner gurka, persilja, salt, peppar och resten av lök och vitlök i risonin.
    4. Smula ner osten. Rör i granatäppelkärnor vid serveringen. Servera till grillat.

    Liknande recept

    1.5
    30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben