Risoni ersätter arpa sehriye, pastagrynen som är så populära i turkiska sallader och soppor.
Ingredienser
2 dl risoni
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Arla Svenskt Smör
1 msk olivolja
1 gurka
1 dl hackad slätbladig persilja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
150 g Arla Apetina vitost
Kärnor från ½ granatäpple
Instruktioner
- Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs hälften i smör i en kastrull.
Tillsätt risoni, 1 liter vatten och 1 tsk salt.
Låt koka ca 10 min.
- Häll av vattnet och rör i olja.
Låt kallna.
- Dela gurkan på längden. Kärna ur och skär den i tjocka skivor. Rör ner gurka, persilja, salt, peppar och resten av lök och vitlök i risonin.
- Smula ner osten.
Rör i granatäppelkärnor vid serveringen.
Servera till grillat.
Liknande recept
Kommentarer (0)