Turkisk pilaff

En vegetarisk rätt. Den här rätten blir extra god med aprikoser, mandel och russin

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 msk olja
  • 2 dl ris
  • 3 lagerblad
  • 3 burkar krossade tomater, à 400 g
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl torkade aprikoser
  • 3-4 msk hackad mandel
  • 2 msk russin
  • ½ liter vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Till servering
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och vitlök. Fräs i oljan tills löken mjuknat och blivit genomskinlig. Tillsätt ris och stek ytterligare 3 minuter under omrörning.
    2. Hacka aprikoserna i små bitar och rör ner dem i risröran. Tillsätt övriga ingredienser, rör om och låt puttra tills riset blivit mjukt.
    3. Klipp över persiljan och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    khaza 19 april 2010

    det var inte alls gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben