Turkiska köttbullar

Serverar: 4-6 portioner

En god och nyttig rätt, från asien.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 zucchini (inte för stor)
  • 500 g nötfärs eller lammfärs
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad mynta
  • 1/4- 1/2 tsk kajennpeppar
  • 1 ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • 50 g riven parmensan
  • Salt
  • Peppar
  • olja + smör
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten i en rymlig kastrull och salta. Skär zucchinin i bitar och koka tills den blir mjuk. Låt svalna och rinna av. Pressa ur så mycket vätska som möjligt. Skala och hacka löken. Stek i olja tills den blir genomskinlig. Vispa ihop ägg och ströbröd med en gaffel och låt stå en stund. Kör zucchini, lök, vitlök, ost och kryddor i mixer. Blanda i en bunke med köttfärsen och äggsmeten. Krydda ev. lite extra. Om smeten verkar för lös kan den få rinna av i en sil över en bunke i kylen i en halvtimma. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek försiktigt några bullar (järpar) i taget så att de blir jämnt bruna runt om och genomstekta.
    2. Servera med en bulgursallad och tzatziki.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben