Tvåfärgade chokladmuffins

Serverar: 12 portioner

Mumsiga muffins med vit och mörk choklad.

Ingredienser

  • 200 g vetemjöl
  • 25 g kakaopulver, plus extra att pudra över
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk mald kanel
  • 115 g råsocker strö
  • 185 g vit choklad, bruten i småbitar
  • 2 stora ägg
  • 1 dl solros eller jordnötsolja
  • 2 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Placera pappersformar i fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins.
    2. Sikta ner mjöl, kakao, bakpulver och kanel i en stor skål. Rör ner socker och 125 g av den vita chokladen.
    3. Vispa ägg och olja i en separat skål tills det skummar och vispa därefter ner mjölken, lite i taget. Rör hastigt ner blandningen i de torra ingredienserna. Fördela smeten i formarna, de ska fyllas till tre fjärdedelar.
    4. Grädda muffinsen i 200° varm ugn i 20 minuter eller tills de har höjt sig. Tryck lätt på ovansidan; den ska genast resa sig igen. Ta ut muffinsen, låt dem svalna på plåten i 2 minuter och sedan kallna på ett bakgaller.
    5. Lägg resten av den vita chokladen i en värmetålig skål, ställ den över en kastrull med nätt och jämnt sjudande vatten och låt den smälta. Bred den över muffinsen. Låt chokladen stelna, pudra över lite kakaopulver och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben