Placera pappersformar i fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins.
Sikta ner mjöl, kakao, bakpulver och kanel i en stor skål. Rör ner socker och 125 g av den vita chokladen.
Vispa ägg och olja i en separat skål tills det skummar och vispa därefter ner mjölken, lite i taget. Rör hastigt ner blandningen i de torra ingredienserna. Fördela smeten i formarna, de ska fyllas till tre fjärdedelar.
Grädda muffinsen i 200° varm ugn i 20 minuter eller tills de har höjt sig. Tryck lätt på ovansidan; den ska genast resa sig igen. Ta ut muffinsen, låt dem svalna på plåten i 2 minuter och sedan kallna på ett bakgaller.
Lägg resten av den vita chokladen i en värmetålig skål, ställ den över en kastrull med nätt och jämnt sjudande vatten och låt den smälta. Bred den över muffinsen. Låt chokladen stelna, pudra över lite kakaopulver och servera.