Uffes Pizzapaj

Serverar: 5-6 portioner

En kaloribomb, mäktig och god.

Ingredienser

  • Deg
  • 50g smör
  • 1 dl vatten
  • 25g jäst
  • ½ tsk salt (knappt)
  • 1 ägg
  • Ca 5 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 5-600 g fläsk- eller nötkött
  • Grillolja till marinering
  • 1 stor burk championjoner eller 2 hg färska
  • 6 tomater
  • 4-500 g riven ost (den ska vara lättsmält)
  • 2 påsar bearnaisesås (typ Knorr)
  • Tacosås
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop ingredienserna till degen som en vanlig jäsdeg, men observera att det bara är ett halvt paket jäst. Låt den jäsa ca 30 minuter.
    2. Strimla köttet och lägg det sedan i valfri grillolja. Jag brukar använda antingen original eller vitlöksolja och även blanda båda sorterna. Stek köttet och sedan de färska champiinjonerna om ni har det annars blandar ni i burksvampen i köttet.
    3. Kavla ut degen och lägg i en form med höga kanter (helst rund) och låt lite av degen hänga över kanterna. Pensla degen med tacosås i botten och på kanterna som är inom formen.
    4. Lägg i 4-6 skivade tomater i botten. Häll i köttet och svampen över tomaterna. Fylle sedan med massor av riven ost (Den bör vara lättsmält) och lägg över degen som hänger över kanterna. Lämna en liten öppning i mitten.
    5. Grädda i 175-200 grader ca 30-40 minuter (kolla så den inte blir bränd). Koka under tiden upp två påsar bearnaisesås som sedan hälls i hålet på pizzapajen. Man kan ibland få sticka mer hål i osten med en gaffel innan man häller på såsen.
    6. Servera med sallad….

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    8-10
    2

    Kommentarer (1)

    mammis 23 oktober 2008

    MY GOOD, vad god den var Vi åt så magen stod rakt ut. Fast jag gjorde en pizzabotten istället. kommer att göras fler gånger 5 stjärnor SÅKLART

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben