Irénes pizzapaj

Serverar: 3 portioner

Egen komposition gjord för många år sedan. "But still going strong".

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1 msk vatten
  • 2,5 dl vetemjöl special med fullkorn
  • 100 g smör
  • Fyllning
  • 1 st stor gul lök
  • 1 msk smör-olja (för stekning)
  • 250 g blandfärs
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 klyftor pressade vitlöksklyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Pizzakrydda
  • Tabasco (en skvätt/ kan uteslutas)
  • 1 dl creme fraiche
  • Garnering
  • 1 st tomat
  • 1,5 dl riven ost
  • Kall sås
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 1 klyfta pressad vitlök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt vattnet och knåda snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform. Nagga och förgrädda ca 10 min. i 200 grader.
    2. Fyllning: Fräs hackad lök gyllene i matfett. Tillsätt färsen och stek den smulig. Tillsätt övriga ingredienser till fyllningen. Låt koka ihop en stund, till lagom konsistens.
    3. Fyll pajskalet och garnera med tomatskivor och riven ost. Grädda i 200 grader ca 20-25 minuter.
    4. Servera med grönsallad och en kall sås gjord på creme fraiche, pressad vitlök, salt och svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben