Irenes goda fiskgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Här kommer receptet på en fantastiskt god fiskgryta som jag komponerade i hop i förrgår. Jag kände att den blev så lyckad att jag ville dela med mig!

Ingredienser

  • 3 pangasiusfileér
  • 2 laxfileér
  • 4 dl räkor
  • 1 1/2 röd paprika
  • 1 liten gul lök
  • ca 12 cm purjolök
  • Persilja eller dill
  • cocos mjölk på konserv, jag använde icas light
  • 4 dl mjölk
  • 2-3 msk vetemjöl
  • Salt
  • Paprikakrydda
  • Vitpeppar
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 3 msk skaldjursfond, ca
  • Tillbehör
  • Kokt potatis, pressad eller som den är
  • Eventuellt pasta
  • Grönsaker
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta på potatisen så att den kokar medan ni gör fiskgrytan. (använd vattenkokaren så går det ännu snabbare)
    2. Börja sedan att hacka lök o purjolök smått o fräs detta i grytan. Tillsätt sedan hackad paprika Då det har fräst färdigt (bränn det inte) häller ni i all vätska o mjöl, kryddor, buljong o fond.
    3. Medan det kokar upp skär ni fisken i lagom stora bitar (ca 1 1/2 cm stora ) Tillsätt fisken i grytan o rör om. Ni måste nu fortsätta att röra ofta såd et inte bränenr fast. Låt koka ca 8 min så fisken blir genomkokt, häll i räkorna o persiljan eller dillen o låt koka med sista minuten.
    4. Smaka av o krydda ev mer efter egen smak

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (2)

    hellea 28 november 2009

    Mumsfillibabba!! Enkelt och gott, kommer att ätas många gånger. Perfekt mat att bjuda på.

    suss41 25 maj 2011

    Tack för receptet. Det blev supergott även fast jag hoppade över laxen och purjon som jag inte hade hemma. Ska testa med det nästa gång, för denna rätt kommer jag garanterat att göra igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben