Ugnsbakad falukorv med tre sorters lök

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Har inte provat den ännu, men vill dela med mig av den ändå :)

Ingredienser

  • Gratängsås
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk fransk senap
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • ½ msk riven pepparrot
  • Ugnsbakad korv
  • 0.6 kg falukorv, i portionsbitar
  • 1 gul lök, skivad
  • Margarin
  • 1 bit purjolök, skivad
  • 1 rödlök, skivad
  • 2 kvistar färsk timjan, finhackad
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till ca 175 grader.
    2. Skär falukorven i tjocka portionsskivor (puckar). Lägg korven i en smord gratängform. Täck korven med lök, purjolök och timjan.
    3. Blanda senap, vitlök och pepparrot i en bunke och häll över grädde och mjölk. Rör runt så att allt blandar sig och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över korven och gratinera i ugnen ca 20 minuter.
    4. Servera med potatismos eller kokt potatis och en ask krasse.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben