Ugnsbakad fläsksida

Serverar: 5-6 portioner

Jättegott att ha som pålägg eller som tillbehör till ex. brunabönor.

Ingredienser

  • 1 kg rimmat sidfläsk, i bit, med svål
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Skär ett rutmönster i svålen och lägg fläsket i en ugnsform med svålsidan upp. Stek i cirka 1 1/2 timme eller till en innertemperatur på 70 grader.
    3. Ta ut fläsket och hetta upp en torr stekpanna. Lägg i fläsksidan med svålen ner när pannan är het. Låt den brynas cirka 1 minut så den blir knaprig. Skär fläsket i skivor.
    4. Jag har även provat att grilla den i el-grillen med toppenbetyg! Provade även färskt fläsk som jag marinerade 1 dygn innan jag grillade det.....mums på mackan!

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben