Ugnsbakad gös med skördegrönt

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Allt i en form - så enkelt! Lägg i alla ingredienser och ställ in formen i ugnen.

Ingredienser

  • 600 g gösfilé utan skinn
  • 2 zucchini
  • 500 g tomater, gärna i olika färger
  • 2 färska gula lökar
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1½ tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 kruka vattenkrasse eller 1 ask kryddkrasse
  • Till servering
  • Grönsallad
  • Surdegsbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Slanta zucchini och tomater. Skala och skiva löken. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form och blanda med olivolja, vinäger och halva mängden salt och peppar.
    3. Skär fisken i mindre bitar. Lägg fisken på grönsakerna, krydda med resterande salt och peppar. Baka allt i ugnen ca 15 minuter tills fisken är klar. Klipp över krasse och servera med grönsallad och surdegsbröd.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (1)

    begeanka 23 september 2008

    Värt 8 viktväktarpoäng per portion.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben