Ugnsbakad gröt

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Supergott och enkelt recept på en sorts gröt i ugnen, med nötter och russin. Funkar lika bra till frukost eller lunch som till mellanmål! Kan utan problem sparas några dagar i kylen och värmas upp snabbt i micron!

Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 1 dl råsocker
  • ½ - 1 dl russin
  • 1 msk hackade valnötter
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ½ dl lättmjölk
  • 1 dl äppelmos
  • 2 msk smält smör
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda havregryn, socker, russin, nötter och bakpulver i en skål. I en annan skål blanda äppelmos, mjölk, smör och ägg. Blanda ner mjölk-blandningen i havregrynsmixen.
    3. Smörj en ugnsäker form, ca 20 cm i diameter, och häll i grötmixen. Grädda 20 min i ugnen. Serveras varm.
    4. Beräknat på fem portioner är detta recept ca 280 kcal per portion: 7 g protein; 49 g kolhydrater varav 3,5 g fiber; 8 g fett varav 3 g mättat fett

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (2)

    knottis 3 oktober 2009

    Mmmm... jättegott! Jag var tvungen att äta gröt till lunch också!! Tror jag hade den inne i ugnen lite för länge för det blev mer som kaka än gröt men det ä rju lätt att justera till nästa fång. Väldigt god smak. Det här kommer att bli en klassiker hemma hos oss. Tack för bra recept.

    Frida_S_79 27 augusti 2013

    Det här va jättegott! Tyckte dock den va lite söt, men det är ju inget svårt att ändra till nästa gång! :-) Tack för ett bra recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben