Ugnsbakad hälleflundra

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Hälleflundran är helt klart en kandidat till titeln världens godaste fisk. Och den är inte bara god, den är lätt att laga till också

Ingredienser

  • 600 g hälleflundrafilé
  • Smör
  • Havssalt
  • Tillbehör
  • Riven pepparrot
  • Skirat smör
  • Hackad färsk dill
  • Kokt nypotatis
  • Hackat ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smöra ett ugnssäkert fat.
    3. Salta fisken och låt dra i 15 minuter.
    4. Täck formen med aluminiumfolie.
    5. Ugnsbaka fisken i 35-40 minuter tills den är genomkokt.
    6. Servera med tillbehör som nykokt potatis, dill, riven pepparot, skirat smör och hackat ägg.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben