Ugnsbakad portabello med quinoapilaff

Serverar: 8 portioner

En matig och läcker vegetarisk rätt. Svamparna kan variera enormt i storlek. Välj 2 per person om de är små.

Ingredienser

  • 8 portobellosvampar
  • 1 dl matolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk sojasås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor zucchini
  • 8 portioner quinoa
  • 1 röd paprika
  • 100 g ädelost
  • 100 g mandel
  • Servering
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Ansa svampen. Blanda olja, sambal oelek, sojasås och finhackad vitlök. Pensla marinaden på svamparna och låt dem ligga medan du gör i ordning resten av rätten.
    3. Skär zucchinin i små bitar och fräs den. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Skär paprikan i små bitar. Mosa osten med en gaffel. Blanda quinoa, paprika, ost och fint hackad mandel.
    4. Baka svampen i ugnen 20-40 minuter, beroende på storlek. Toppa med zucchini de sista 5 mintuerna.
    5. Servera svampen med en portion quinoapilaff och grönsallad.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben