Ugnsbakad potatisomelett med kryddstark tomatsås och sidfläsk

Serverar: 4 portioner

Fixa en enkel omelett i ugnen. Det här är en kryddig variant med chili, sidfläsk och spenat.

Ingredienser

  • 400 g kokt potatis
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk torkad timjan
  • 6 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 5 droppar tabasco
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • ½ röd chilifrukt
  • 1 msk socker
  • 1 krm cayennepeppar
  • 8 skivor rökt sidfläsk
  • 1 msk smör
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 10 g babyspenat
  • 10 g plockad körvel/persilja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skär potatisen i kvartar och blanda med finhackad lök, riven vitlöksklyfta, timjan, ägg, mjölk, tabasco och smaka av med salt och peppar. Slå upp blandningen i en smord ugnsform.
    3. Grädda i ugnen tills omeletten blir gyllenbrun, ca 30 minuter.
    4. Stek det skivade sidfläsket. Slå på krossade tomater, finhackad chili, cayennepeppar, kycklingbuljong, socker och låt allt koka i 5-10 minuter. Smaka av med salt.
    5. Ta ut omeletten och slå tomatsåsen med sidfläsket över och toppa med spenat och körvel/persilja.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben