Ugnsbakad rosépepparlax

Serverar: 10 portioner

Underbar laxrätt

Ingredienser

  • 2-2 1/2 kg laxfilé
  • 2 msk rosépeppar
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl salt
  • 10 cm purjolök
  • Instruktioner

    Putsa laxen. Krossa pepparsorterna i mortel. Blanda socker, salt och peppar. Gnid in laxen med detta. Skiva purjolöken fint och lägg på. Lägg plast på laxen och låt den stå svalt några timmar, tills sockret och saltet löst sig ordentligt. Sätt ugnen på 175°C. Skär laxfilén på längden och skär bort det mörka i mitten. Lägg bitarna på en smord plåt med skinnet nedåt. Sätt in i ugnen ca 20 minuter. Ta ut laxen och servera genast eller låt svalna. Lika god kall/ljummen som varm.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben