Ugnsbakad sej med frasigt örttäcke

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Gott gott

Ingredienser

  • 600 g sejfilé
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 250 g räkor med skal
  • Dill
  • Örttäcke
  • 2 msk dill
  • 2 msk persilja
  • ½ msk färsk dragon
  • 1 msk färsk citronmeliss
  • 1 ½ dl ströbröd
  • 2 msk vatten
  • 2 dl lagrad prästost, riven
  • Sås
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk kycklingfond, konc
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • ½ citron
  • ½ röd spansk chilifrukt
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Smörj en ugnssäker form. Dela fisken i bitar som passar formen. Salta och peppra. Lägg dill, persilja, dragon och citronmeliss i mixern tillsammans med ströbrödet, och kör tills örterna är söndermixade. Blanda med vatten och ost. Fördela blandningen över fisken och tillaga i mitten av ugnen, ca 20 minuter i 225grader. Skala räkorna. Dekorera örttäcket med räkor och dill. Vispa grädden med fond och mjöl i en kastrull. Låt såsen koka upp och sjuda under omrörning, ca 3minuter. Tillsätt rivet citronskal och saften från citronen samt urkärnad fint hackad chili. Smaka av såsen med salt och peppar.
    2. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben