Ugnsbakad sikfilé med yoghurt-mynta potatissallad

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Underbara och ovanliga smaker som fyller gommen.

Ingredienser

  • Till ugnsbakade fisken
  • 1 sikfile
  • Olivolja (eller olja från en öppnad burk med soltorkade tomater)
  • 3 kvistar plattbladad persilja
  • 2 kvistar dill
  • 1 tsk malen fänkål
  • 1 citron
  • Till potatissalladen
  • ½ kg mindre potatis
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 kvistar mynta
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk majonnäs
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader I en ugnsform, blanda olivolja och kryddorna. Finhacka persilja och dill och blanda ned i oljan, salta och peppra. Vänd fiskfilen och knåda in blandningen i fiskköttet. Dela citronen i två och ställ i ugnformen bredvid fisken med snittytan nedåt Låt stå och marinera i 15 minuter. Skala potatisen, koka i 20 minuter med lite salt. Sätt in fisken i ugnen i cirka 15-20 minuter. Krossa vitlöksklyftan, blanda med finhackade myntablad och lite salt till en pasta. Tillsätt yoghurt och majonnäs, blanda och smaka av med salt, peppar och några droppar citronsaft. När potatisen är klar och fortfarande fast, häll av i durkslag och låt svalna där. Skiva/klyfta den kokta avsvalnade potatisen och blanda med yoghurten. Ta ut fisken ur ugnen och krama med en tång ur citronerna över fisken. Servera fisken och potatissalladen med en grönsallad eller tomatsallad.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben