Lättlagat!
Utsökt blir fisken när den ugnsbakas under ett täcke av len dillsås. En praktisk rätt som tillagas direkt i den form den sedan serveras i.
Ingredienser
600 g färsk torskfilé
salt, peppar
1 ½ dl gräddfil
½ dl majonnäs
2 msk vetemjöl
2 msk pressad citronsaft
3 msk hackad dill
dill till garnering
Instruktioner
Så här gör du:
Torka fisken och lägg den i en ugnssäker form.
Strö på lite salt och peppar.
Blanda gräddfil, majonnäs, mjöl, citronsaft och dill.
Häll dillsåsen över fisken.
Baka fisken i mitten av ugnen i 200 grader, 25-30 min.
Garnera med dill och servera.
TIPS:
Rätten kan förberedas fram till ugnsbakningen och förvaras i kylskåp. Strö lite riven ost över rätten mot slutet av ugnstiden.
Serveringstips:
Nykokt potatis, smörfräst hel spenat, citron och skivad tomater.
Tack för receptet Kram SEA
Det var en enkel och en jättegod fiskrätt, som jag kommer att laga fler gånger.
Låter som ett gott recept på fisk. Jag är inte så förtjust i fisk, men detta ska jag nog testa redan till middag ikväll.