Ugnsbakade chimichangas

Serverar: 8 portioner

Populära på mexikanska restauranger. Det här är en underbar ugnsbakad version som är lätt att laga hemma.

Ingredienser

  • 3 msk olja
  • 450 g nötfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad grön paprika
  • 2½ dl mexikansk salsa
  • ½ tsk chiliflingor
  • 1 burk mexikansk bönpasta, 400 g (refried beans)
  • 8 stora vetetortillas
  • 2½ dl riven ost, t ex cheddar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och bryn köttfärsen ca 5-7 minuter, smula den under tiden. Lägg i lök och paprika och fräs cirka 4-6 minuter under omrörning, tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt salsa och chiliflingor och blanda väl.
    2. Bred 3 msk mexikansk bönpasta på en tortilla. Skeda upp knappt 1 dl av nötfärsen mitt på tortillan. Strö över 2 msk riven ost. Vik in kanterna på tortillan och rulla ihop.
    3. Lägg tortillan med skarven nedåt på en plåt klädd med bakplåtspapper. Upprepa på samma sätt med resten av tortillasen.
    4. Pensla tortillasen med resten av oljan. Ugnsbaka 20-25 minuter tills de är ljust gyllene. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben