Ugnsbakade mandelpäron

Serverar: 4 portioner

Päronens mognad avgör hur länge de ska ugnsbakas.

Ingredienser

  • 20 sötmandlar
  • 1 citron, 2 msk av saften och 1 tsk rivet skal
  • 4 medelstora päron
  • 1 msk flytande fett
  • Servera med
  • Crème fraiche med låg fetthalt eller gräddfil
  • Mandelflis
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200°
    2. Skålla, skala och dela mandeln på längden. Riv citronen och pressa saften.
    3. Skala päronen, halvera dem och ta bort kärnhuset.
    4. Lägg frukthalvorna på ett ugnssäkert fat och fördela citronrasp och saft ovanpå. Ringla över fettet och ställ fatet mitt i den uppvärmda ugnen. Låt stå inne tills päronen känns mjuka, 20–30 minuter.
    5. Stick i päronen med en provsticka och tryck in mandelflis så att päronen får piggsvinsutseende. Servera med crème fraiche eller gräddfil.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben