Detta gjorde jag ofta förr, när jag hade tid att så och sätta grönsaker själv.
Ingredienser
1 kg medelstora rödbetor
Till servering
Smör
Klippt persilja
Instruktioner
- Borsta rödbetorna väl. Låt roten sitta kvar. Lägg dem på galler eller på en plåt med grovt salt och sätt in dem i medelvarm ugn. Låt dem ligger tills de känns färdiga vid prov med en sticka, 15-20 minuter i 200 grader.
- Lägg upp dem på ett trevligt serveringsfat och servera dem rykande heta tillsammans med rört smör. Strö klippt persilja över smöret eller blanda persilja i det.
Man skalar alltså rödbetorna direkt vid bordet och äter dem som en delikat grönrätt.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Svårt att betygsätta eftersom jag inte är så väldigt förtjust i rödbetor egentligen ... men de blev ju klart ätbara på det här sättet! Fick dock ha dem i ugnen en god stund längre än angivet, trots att det var små betor.