Ugnsbakade rödbetor

Serverar: 4 portioner

Detta gjorde jag ofta förr, när jag hade tid att så och sätta grönsaker själv.

Ingredienser

  • 1 kg medelstora rödbetor
  • Till servering
  • Smör
  • Klippt persilja
  • Instruktioner

    1. Borsta rödbetorna väl. Låt roten sitta kvar. Lägg dem på galler eller på en plåt med grovt salt och sätt in dem i medelvarm ugn. Låt dem ligger tills de känns färdiga vid prov med en sticka, 15-20 minuter i 200 grader.
    2. Lägg upp dem på ett trevligt serveringsfat och servera dem rykande heta tillsammans med rört smör. Strö klippt persilja över smöret eller blanda persilja i det. Man skalar alltså rödbetorna direkt vid bordet och äter dem som en delikat grönrätt.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (1)

    frucaos 8 juli 2009

    Svårt att betygsätta eftersom jag inte är så väldigt förtjust i rödbetor egentligen ... men de blev ju klart ätbara på det här sättet! Fick dock ha dem i ugnen en god stund längre än angivet, trots att det var små betor.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben