Ugnsbakade rödbetor med chévrekräm

Serverar: 4 portioner

När rödbetorna och löken är riktigt färsk brukar de inte behöva skalas. Tiden i ugnen kan variera beroende på storlek och hur färska de är. Känn med sticka.

Ingredienser

  • 6 små rödbetor
  • 4 små rödlökar
  • 6 färskpotatisar
  • Ca 150 g blandad sallad
  • Chévrekräm
  • 100 g chévreost
  • 1 dl kesella (10 %)
  • ½ kruka basilika (finhackad)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala ev rödbetorna och löken. Skär dem i klyftor. Stek dem på plåt med bakplåtspapper i mitten av ugnen tills de är mjuka, ca 25 minuter.
    2. Tvätta och koka potatisen. Lägg allt på en bädd av sallad.
    3. Chévrekräm: Mixa chévre, kesella och basilika till en kräm.
    4. Klicka på stora klickar av chévrekrämen på grönsakerna.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben