Ugnsbakade savojkåldolmar med 5 gryner

Serverar: 4 portioner

Läckra vegetariska rullar som smakar gudomligt! Går utmärkt att frysa in.

Ingredienser

  • ½ paket 5 Gryner, Zeta, á 250 g
  • 1 paket stora vita bönor, 380 g, avsköljda
  • ½ burk marinerade kronärtskockor, á 290 g
  • 1 tsk färsk rosmarin, finhackad
  • Nymalen svartpeppar
  • Flingsalt
  • 8 blad savojkål
  • 1 burk pastasås, 400 g
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Koka upp rikligt med vatten och salta. Lägg i grynen, låt koka i 10 minuter och låt sedan rinna av i ett durkslag.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Under tiden mixar du bönor, kronärtskockor och rosmarin till en röra. Blanda ihop de kokta grynen och den mixade röran. Salta och peppra.
    4. Fördela fyllningen i kålbladen och rulla ihop till ett paket. Täck botten av en ugnsform, ca 20x30 cm med 1/4 av pastasåsen. Lägg i kåldolmarna och häll över resterande pastasås. Täck med folie och grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Ta av folien och grädda ytterligare 5 minuter.
    5. Servera gärna kåldolmarna med en sallad.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben