Ugnsbakade timjanfrukter med kassler

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Fick receptet av svärmor för länge sen, och vi har än inte tröttnat denna goda rätt!

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 400 g potatis
  • 200 g morötter
  • 200 g rotselleri
  • 200 g palsternacka
  • 1 stor gul eller röd lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk timjan
  • Olivolja
  • Osttäcke
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 äggula
  • 125 färskost med vitlök
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 g. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Lägg dem i en smord form. Skär löken i klyftor och blanda den med rotfrukterna. Pressa över vitlökarna och krydda med salt, peppar och timjan. Ringla över olivoljan. Rör om så allt blir glansigt.
    2. Baka rotfrukterna mitt i ugnen ca 30-40 minuter, eller tills de är mjuka.
    3. Rör ihop crème fraiche med ost, äggula, salt och peppar.
    4. Skär kasslern i skivor och lägg dem över rotfrukterna. Bred ostkrämen över. Gratinera mitt i ugnen tills allt fått fin färg.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (3)

    Jamaica 3 april 2009

    Det här låter jättegott! Ska testa i helgen! :)

    mongun1 8 november 2011

    jättegott!!!!!!! och lättlagat

    tomisi 5 november 2014

    Jättegott, en ny favorit med allt i en form

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben