Ugnsbakat fläsk med spenatstuvning

Serverar: 4 portioner

Tillaga fläsket helt i bit i ugnen, så får du maximal smak, men minimalt stekos.

Ingredienser

  • ca 800 g färskt sidfläsk
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • 1 msk sirap
  • 2 msk vatten
  • 4-6 tomater
  • Lite smulad oregano
  • ca 350 g fryst stuvad spenat
  • 1 dl grädde
  • 1 krm muskot
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175°.
    2. Skär fläsksvålen randig med en vass kniv. Krydda fläsket med salt, peppar och paprikapulver. Lägg det i ugnsform. Stick in köttermometer.
    3. Stek mitt i ugnen till 85 grader, pensla med sirap utrörd i vatten mot slutet. Skär kryss i tomaterna, strö på lite salt och oregano och låt dem steka med de sista 20 min.
    4. Värm spenaten, späd med grädden och krydda med muskot. Skiva fläsket och lägg på spenatbädden.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben