Mycket smarrig rätt med lite sting och en del möjliheter till experimentering.
Ingredienser
1 fläskfilé á 500 g
5 dl grädde
2 dl crème fraîche
1 dl kinesisk soya ( Mest för färgen )
2 tsk sambal oelek
4 msk ajvar relish
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader och över och undervärme.
Smörj en ugnsäker form
Skär fläskfilén i skivor, efter smak naturligtvis, men brukar själv skära dem i 1 - 1,5 cm breda skivor.
Lägg all fläskfilé i botten av formen.
Blanda sedan alla de andra ingredienserna och blanda väl. Häll sedan såsen över fläskfilén. Se till så att om du har glasform att all fläskfilé "försvinner" i såsen. Tryck på filén i formen så såsen kommer in i alla vrår.
Sätt sedan in i ugnen och låt vara i 1 timme.
Ris är ett utmärkt val till denna rätt.
Vill ni ha mindre sås : Halvera då alla ingredienser utom köttet.
Vill ni ha starkare: Öka mängden Sambal oelek.