Ugnsberedd fläskfile i smakrik sås

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Mycket smarrig rätt med lite sting och en del möjliheter till experimentering.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé á 500 g
  • 5 dl grädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl kinesisk soya ( Mest för färgen )
  • 2 tsk sambal oelek
  • 4 msk ajvar relish
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader och över och undervärme.
    2. Smörj en ugnsäker form
    3. Skär fläskfilén i skivor, efter smak naturligtvis, men brukar själv skära dem i 1 - 1,5 cm breda skivor.
    4. Lägg all fläskfilé i botten av formen.
    5. Blanda sedan alla de andra ingredienserna och blanda väl. Häll sedan såsen över fläskfilén. Se till så att om du har glasform att all fläskfilé "försvinner" i såsen. Tryck på filén i formen så såsen kommer in i alla vrår.
    6. Sätt sedan in i ugnen och låt vara i 1 timme.
    7. Ris är ett utmärkt val till denna rätt.
    8. Vill ni ha mindre sås : Halvera då alla ingredienser utom köttet. Vill ni ha starkare: Öka mängden Sambal oelek.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben